انواع جراحی پلک برای درمان افتادگی پلک بالا و پف پلک پایین

انواع جراحی پلک برای درمان افتادگی پلک بالا و پف پلک پایین

فهرست مطالب

معمولاً چشم‌ها اولین عضوی از صورت هستند که در نگاه اول به دیگران توجه ما را جلب می‌کنند. در نتیجه چروک و افتادگی چشم برای افراد بسیار ناخوشایند می‌باشد و امکان دارد که باعث شود تا فرد خسته یا خشمگین به نظر بیاید.

افتادگی پلک در اثر افزایش سن ایجاد می‌شود و معمولاً یکی از اولین نشانه‌های سالخوردگی می‌باشد. جراحی پلک باعث رفع این افتادگی و باز شدن چشم‌ها می‌شود. هدف از جراحی پلک بهبود ظاهری چشم‌ها و خطوط اطراف آن‌ها می‌باشد. جراحی پلک جهت جوان‌سازی صورت از طریق رفع چین و چروک‌ها و برداشتن پوست اضافی در پلک بالا، پلک پایین و یا هر دو پلک امکان‌پذیر است. اگرچه روش‌های غیر جراحی در بهبود ظاهری چشم‌ها مؤثر هستند ولی به علت نشانه‌های ناخوشایند افزایش سن و یا موارد ژنتیکی، بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند از جراحی استفاده کنند.

انواع جراحی پلک


انواع جراحی پلک 

جراحی پلک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. افراد معمولاً از تفاوت بین این روش‌ها و این که چه روشی برای آن‌ها مناسب است، اطلاعی ندارند. در این قسمت انواع روش‌های جراحی پلک شرح داده می‌شوند.

جراحی برای رفع افتادگی پلک

لیفت یا رفع افتادگی پلک اصطلاحی است که در ارتباط با بلفاروپلاستی و یا جراحی پتوز به کار برده می‌شود. این اصطلاح در مورد نتیجه نهایی جراحی استفاده می‌شود.

بلفاروپلاستی

در جراحی بلفاروپلاستی جهت کاهش پف پلک، جراح چربی را خارج یا جابه‌جا می‌کند و همچنین پوست اضافی نیز برداشته می‌شود.

در صورتی که افتادگی پوست روی مژه‌ها وجود داشته باشد، در بلفاروپلاستی پلک بالا این پوست اضافی برداشته می‌شود.

این جراحی مشابه بلفاروپلاستی پلک پایین می‌باشد. البته در برخی از موارد به جای برداشتن پوست اضافی، پزشک بوسیله لایه‌برداری پوست با لیزر و یا لایه‌برداری شیمیایی TCA، پوست را سفت می‌کند و چربی در قسمت گودی زیر چشم جابه‌جا شده و یا خارج می‌شود.

مزایای بلفاروپلاستی

  • بهبود قابل توجه در زیبایی ظاهری صورت
  • رفع پف زیر چشم
  • سفت کردن و رفع افتادگی پوست پلک
  • بهبود بینایی بوسیله رفع افتادگی پلک
  • جوان‌سازی و بهبود ظاهری و جذابیت صورت
  • کاهش علائم افزایش سن
  • کاهش پف و تیرگی زیر چشم
  • ماندگاری بلندمدت نتیجه درمان
  • طبیعی بودن نتیجه جراحی
  • افزایش اعتماد به نفس

کانتوپکسی

در برخی از مواقع پلک پایین به سمت خارج بر می‌گردد. در این حالت از جراحی کانتوپکسی برای سفت کردن و ترمیم پلک پایین استفاده می‌شود. برگشتن لبه پلک پایین به سمت خارج در اثر افزایش سن و برخی از عارضه‌ها مانند سوزش چشم و عفونت ایجاد می‌شود. با توجه به وضعیت چشم‌ها، امکان دارد این روش درمانی همراه با بلفاروپلاستی و یا به تنهایی انجام شود. پزشک برای سفت کردن و تثبیت عضله حلقوی چشم و تاندون کانتال خارجی از بخیه استفاده می‌کند. این کار سبب سفت شدن پلک پایین می‌شود و در نتیجه پلک پایین در جای خود نگه داشته می‌شود.

کانتوپلاستی

جراحی کانتوپلاستی در موارد وخیم‌تر استفاده می‌شود و کاربرد آن جهت سفت کردن پلک پایین و همچنین رفع برگشتگی لبه پلک پایین می‌باشد. با توجه به وضعیت چشم‌ها، امکان دارد این روش درمانی همراه با بلفاروپلاستی و یا به تنهایی انجام شود. در این روش، پزشک عضله حلقوی چشم را بریده و تاندون کانتال خارجی را از استخوان کنار حدقه چشم جدا می‌کند. بخش کوچکی از این تاندون بریده می‌شود و سپس بخش داخلی پلک پایین به محل برش تاندون متصل می‌شود. این روش نیز سبب سفت شدن پلک پایین می‌شود و در نتیجه پلک پایین در جای خود نگه داشته می‌شود.

جراحی پتوز  

در این جراحی، پلک فوقانی به سمت بالا کشیده می‌شود. این عمل در قسمت عضله‌های پلک چشم که در اثر افزایش سن ضعیف شده‌اند انجام می‌شود. امکان دارد جراح چربی و پوست اضافی را خارج کند. ممکن است پزشک پتوز را بدون هیچ برشی در پلک چشم ترمیم کند.

لیفت ابرو  

بسیاری از بیماران که به دنبال راهی برای بهبود پلک‌های خود هستند، در واقع دارای ابروهای پایین‌افتاده‌ای هستند ولی تصور می‌کنند که مشکل از پلک‌هایشان است. پزشکان با لیفت و بالا بردن ابروی این افراد باعث بهبود ظاهری آن‌ها می‌شوند.

لیفت ابرو به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود. پزشک می‌تواند لیفت ابرو را تنها برای بالا بردن گوشه ابرو انجام دهد و یا این که می‌تواند بوسیله لیفت آندوسکوپیک ابرو، ایجاد برشی بزرگ در پوست سر و یا در خط رویش مو، ابروها را به طور کامل بالا ببرد. معیارهای متفاوتی برای انتخاب روش درمانی مناسب وجود دارند. در طول مشاوره جهت جراحی پلک یا ابرو بایستی در ارتباط با روش درمانی مناسب با پزشک مشورت شود.

مشاوره با متخصص جراحی پلاستیک


چشم‌ها مهم‌ترین عضو صورت در روابط اجتماعی هستند و در نتیجه جراحی پلک چشم می‌تواند از لحاظ زیبایی تأثیر بسزایی بر دیگر افراد بگذارد. جهت برنامه‌ریزی برای جراحی پلک چشم و انتخاب بهترین گزینه درمانی با متخصص جراحی پلاستیک مشورت کنید.

انتخاب بهترین جراح پلک چشم


برای رفع مشکلات مربوط به پلک، جراحی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. به همین خاطر پس از معاینه کامل و ارزیابی بوسیله متخصص جراحی زیبایی، مناسب‌ترین روش جراحی در نظر گرفته خواهد شد.

معمولاً جراحانی که در جراحی زیبایی یا جراحی چشم تخصص ندارند روش مناسب درمان را برای بیمار تجویز نمی‌کنند. در نتیجه ممکن است بیمار به جراحی ترمیمی نیاز داشته باشد. بسته به سن، میزان سالخوردگی و میزان انتظار بیمار از جراحی، امکان دارد متخصص جراح زیبایی گزینه‌های مختلف جراحی را جهت بهبود ظاهر پلک‌ها و ابروها استفاده کند.

مزایای جراحی پلک


جراحی پلک برای افرادی که دارای نشانه‌های سالخوردگی و افتادگی پلک هستند بسیار مفید می‌باشد. متقاضیان درمان افتادگی پلک معمولاً از مؤثر نبودن آرایش صورت در اثر چین و چروک و افتادگی پلک شکایت دارند. جراحی پلک می‌تواند در درمان عارضه‌های چشم نیز مؤثر باشد؛ چرا که افتادگی پلک بالا می‌تواند در بینایی تأثیر منفی بگذارد و یا افتادگی پلک پایین می‌تواند باعث خشکی چشم بشود. در صورتی که افتادگی ابرو باعث افتادگی پلک فوقانی بشود، انجام لیفت ابرو می‌تواند بسیار برای بیمار مفید باشد. بیمار بایستی برای انجام جراحی از لحاظ سلامتی در وضعیت مناسبی باشد؛ در نتیجه در صورت وجود هرگونه بیماری بایستی با جراح مشورت شود. معمولاً انجام جراحی پلک چشم همراه با لیفت صورت، لیفت ابرو یا لیفت گردن امکان‌پذیر است.

انواع جراحی پلک


 انواع جراحی پلک 2

جراحی پلک به دو روش انجام می‌شود. این دو روش معمولاً در یک نوبت جراحی همراه با یکدیگر استفاده می‌شوند. هر یک از این روش‌های جراحی برای دستیابی به نتیجه دلخواه از شیوه‌های متفاوتی بهره می‌گیرند.

جراحی پلک فوقانی

جراحی پلک فوقانی برای ترمیم افتادگی پلک در اثر وجود پوست اضافی استفاده می‌شود. در این روش برشی در شیارهای طبیعی پلک چشم ایجاد شده و هرگونه پوست اضافی برداشته می‌شود. برای بهبود ظاهر پلک‌ها، چربی اضافی نیز برداشته شده و یا جابه‌جا می‌شود.

جراحی پلک پایین

در این روش جراحی برای دست‌یابی به بافت زیر پوست، برشی در خط رویش مژه‌های پایین یا داخل پلک پایین ایجاد می‌شود. از این روش برای بهبود ظاهری چربی زیر پلک یا پوست زیر چشم‌ها و همچنین رفع چین و چروک استفاده می‌شود. در برخی از موارد جراح با جابه‌جایی چربی زیر چشم، گودی زیر چشم را پر می‌کند و امکان دارد که همراه با این روش از تزریق فیلر نیز استفاده شود.

جراحی پلک چگونه انجام می‌شود؟


امکان دارد جراحی پلک در مراکز جراحی خصوصی معتبر انجام شود. معمولاً این نوع جراحی با استفاده از بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. سپس با توجه به برنامه جراحی، برش‌هایی که از پیش تعیین شده‌اند ایجاد می‌شوند. هدف از ایجاد این برش‌ها جابه‌جایی چربی و برداشتن پوست اضافی و سفت کردن پوست می‌باشد. پس از ایجاد ظاهر دلخواه، برش‌ها با بخیه بسته شده و سپس پانسمان می‌شوند. این نوع جراحی با توجه به روش مورد استفاده، یک یا چند ساعت زمان می‌برد.

نکاتی که پس از جراحی باید به آن توجه کرد


نکاتی که پس از جراحی باید به آن توجه کرد

اگرچه افراد پس از جراحی پلک چشم به اندازه جراحی‌های زیبایی دیگر به استراحت طولانی نیاز ندارند، ولی امکان دارد انجام این نوع جراحی برای برخی از افراد ناخوشایند باشد؛ چرا که فرد در زمان بهبودی قادر به مالیدن، خاراندن یا لمس کردن چشم‌ها یا محیط اطراف چشم‌ها نمی‌باشد. بیمار بایستی جهت رفع درد و خشکی چشم، از قطره‌های چشم طبق دستور پزشک استفاده کند و همچنین برای تسکین درد داروهای تجویزی پزشک را مصرف کند. استفاده از کمپرس سرد بر روی چشم‌ها بسیار مفید می‌باشد. بیماران نباید در طول زمان بهبودی از لنز چشمی استفاده کنند. امکان دارد پس از جراحی احساس فشردگی یا کشیدگی در چشم ایجاد شود که البته امری طبیعی می‌باشد. جهت کاهش حساسیت به نور، پزشک معمولاً توصیه می‌کند که فرد پس از جراحی در طول دوره بهبودی از عینک آفتابی بزرگ و تیره استفاده کند. اگرچه جراحی پلک چشم می‌تواند باعث کاهش نشانه‌های افزایش سن شود ولی نمی‌تواند باعث جلوگیری از  ایجاد نشانه‌های سالخوردگی در آینده شود. بیمار می‌تواند جهت ماندگاری نتایج درمان پس از بهبودی، از گزینه‌های درمانی غیر جراحی طبق دستور پزشک استفاده کند.

پزشک در طول جلسات معاینه بر روند بهبودی بیمار نظارت می‌کند و در ارتباط با فعالیت‌هایی که بیمار باید از انجام آن اجتناب کند به بیمار آموزش می‌دهد. چند روز پس از جراحی بیمار می‌تواند به فعالیت‌های روزمره بازگردد. بسیاری از افراد پس از دو هفته استراحت قادر به انجام فعالیت‌های روزانه هستند و می‌توانند به محل کار و یا مدرسه بازگردند.

مقالات مرتبط

تماس و نوبت دهی