آیا عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی موثر است؟

آیا عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی موثر است

عمل لیزیک عیوب انکساری رایج بینایی مانند نزدیک‌بینی، دوربینی و آستیگماتیسم را درمان می‌کند، اما نمی‌تواند تمام مشکلات بینایی را برطرف کند. همچنین در برخی شرایط این روش برای همه بیماران مناسب نیست. بسیاری از بیماران این نگرانی را دارند که آیا عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی موثر است، در پاسخ به این سوال باید گفت به صورت کلی عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی و حتی بعد از ۴۰ سالگی، با رعایت برخی نکات و مراقبت‌های بعد از جراحی، برای این افراد موثر و موفقیت‌آمیز است. در ادامه‌ی این مقاله، به صورت کامل تمام نکات مربوط به عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی و بالاتر و بهترین عمل جراحی مناسب این سنین را بررسی می‌کنیم، برای آشنایی با این موارد تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

آیا عمل لیزیک چشم در ۴۰ سالگی و بعد از آن موثر است؟

عمل لیزیک چشم از رایج‌ترین روش‌های درمانی برای مشکلات بینایی مانند: دوربینی، نزدیک‌بینی و آستیگماتیسم است. این جراحی برای افرادی که در سن ۴۰ سالگی و بیشتر از آن هستند نیز موثر است. نکته مهم برای افراد بالای ۴۰ سال این است که باید برخی نکات را مدنظر داشته باشند و مراقبت‌های بعد از لیزیک را جدی بگیرند.

سن مناسب برای جراحی لیزیک چشم

سن مجاز برای جراحی لیزیک ۱۸ سال است و متخصصان توصیه می‌کنند تا این سن از جراحی‌های اصلاح بینایی خودداری شود. فیزیولوژی و عملکرد چشم با نزدیک شدن سن افراد به ۴۰ سالگی شروع به تغییر می‌کند. بنابراین احتمال تغییر بینایی به دلیل پیرچشمی نیز بیشتر می‌شود. بهترین نتایج جراحی لیزیک چشم زمانی است که نمره چشم بیماران ثابت باشد و حداقل در دو سال گذشته تغییر نکرده باشد. بیماران بالای ۴۰ سال بهتر است که توجه داشته باشند که در این سن چشم‌ها شروع به تغییر می‌کنند.

در مورد بهترین سن عمل لازک و لزیک بیشتر بخوانید.

پیرچشمی چیست؟

پیرچشمی یک اصطلاح پزشکی برای از دست دادن توانایی چشم در تغییر تمرکز چشم بر اشیا دور و نزدیک است. به صورت کلی پیرچشمی بخشی از روند طبیعی پیری است و یک بیماری به حساب نمی‌آید. این وضعیت زمانی رخ می‌دهد که عدسی طبیعی چشم شما با افزایش سن انعطاف خود را از دست می‌دهد. پیرچشمی معمولاً در حدود ۴۰ سالگی شروع می‌شود و تا اواسط ۶۰ سالگی بدتر می‌شود. در این بیماری خواندن یا سایر کارهای نزدیک سخت‌تر از گذشته می‌شود. همچنین ممکن است علائمی مانند سردرد یا درد چشم و خستگی چشم را نیز تجربه کنید.

پیرچشمی

جراحی لیزیک مونوویژن

رایج‌ترین جراحی لیزیک برای بیماران ۴۰سال و بالاتر، روش جراحی مونوویژن است. این روش به جراحان لیزر چشم ما امکان می‌دهد تا هر چشم را به طور جداگانه اصلاح کنند. لیزیک مونوویژن یک روش محبوب برای اصلاح بینایی در بین بیماران ۴۰ و ۵۰ ساله است. این جراحی یک چشم را برای دید نزدیک و دیگری را برای دید از راه دور اصلاح می‌کند. معمولاً این روش برای اصلاح بینایی در افرادی که سن ۴۰ سال و بالاتر دارند، به پیرچشمی مبتلا هستند و از عینک استفاده می‌کنند، استفاده می‌شود. با ثابت کردن یک چشم برای دید نزدیک و دیگری برای دید دور، فرد مبتلا به اختلال بینایی می‌تواند بدون نیاز به عینک اجسام را در فاصله‌های دور و نزدیک ببیند.

همچنین در مورد بهترین جراح لیزیک نیز بخوانید.

کاربرد جراحی لیزیک مونوویژن

جراحی مونوویژن یکی از روش‌های موثر درمان پیرچشمی است. همان‌طور که در بالا نیز اشاره کردیم با این روش لیزیک، یک چشم برای تمرکز روی اشیا دور تنظیم می‌شود، در حالی که چشم دیگر روی اشیا نزدیک تمرکز می‌کند. مونویژن می‌تواند گزینه‌ای عالی برای بیمارانی باشد که به دنبال بهبود بینایی و کاهش وابستگی به عینک‌های تجویز شده از طریق جراحی لیزیک هستند.

جراحی لیزیک با تغییر شکل قرنیه مشکلات بینایی که منجر به تاری‌دید می‌شوند را نیز درمان می‌کند. یک مشکل بینایی که معمولاً توسط بیماران ۴۰ ساله و بالاتر تجربه می‌شود، پیرچشمی است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، دید نزدیک به دلیل از دست دادن تدریجی انعطاف‌پذیری عدسی چشم، تار می‌شود. اما می‌شود از طریق جراحی لیزیک سایر مشکلات بینایی را در این افراد درمان کرد. نکته مهم این است که بیماران باید نسبت به نتایج عمل لیزیک در صورت انجام عمل بعد از ۴۰ سالگی واقع‌بین باشند. علاوه بر این موارد، مونوویژن لیزیک در افراد بالای ۴۰ سال برای درمان موارد زیر مناسب است:

  • درمان نزدیک‌بینی
  • درمان دوربینی
  • اصلاح آستیگماتیسم
کاربرد جراحی مونوویژن

مزایای لیزیک مونوویژن 

جراحی لیزیک چشم مونوویژن مزایای مختلفی مانند: بهتر کردن دید در شب، کاهش نیاز به عینک مطالعه، بهبود کیفیت زندگی، درمان دوربینی، برطرف کردن نزدیک بینی و درمان آستیگماتیسم را دارد. همچنین این روش با کاهش نیاز به عینک باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها نیز می‌شود. در کنار این مزایا بهتر است توجه کنید که انتظارتان از جراحی لیزیک واقع بینانه باشد. مخصوصا افراد ۴۰ساله بهتر است قبل از انجام جراحی لیزیک با جراح در مورد مزایای این جراحی و نکات لازم مشورت کنند. 

همچنین در مورد تفاوت لیزیک و فمتولیزیک نیز بخوانید.

معایب لیزیک مونوویژن

جراحی مونوویژن در کنار مزایا برخی معایب را نیز به همراه دارد. یکی از این معایب آن، کاهش درک عمق دید است. در واقع تمرکز یک چشم بر دید نزدیک و تمرکز دیگر روی دید دور، باعث کاهش درک عمق می‌شود. این روش در مقایسه با لیزیک سنتی، عوارض بیشتری دارد زیرا نیاز به برداشتن بافت بیشتری از چشم در طول جراحی است. برگشت‌ناپذیر بودن این روش یکی از مهم‌ترین معایب لیزیک مونوویژن است. دکتر یادگاری یکی از بهترین جراحان چشم در کشور هستند که انواع جراحی‌های چشم مانند لیزیک مونوویژن را انجام می‌دهند. مونوویژن یک درمان دائمی است و برگرداندن نتیجه جراحی غیرممکن است، بنابراین بهتر است قبل از جراحی با دکتر یادگاری مشورت کنید تا به بهترین شکل راهنمایی‌های لازم را از ایشان دریافت کنید.

در چه شرایطی نمی‌شود جراحی لیزیک مونوویژن انجام داد؟ 

به صورت کلی شرایطی وجود دارد که مانع انجام روش‌های درمانی مختلف می‌شود. جراحی مونوویژن نیز مانند تمام روش‌های دیگر برای تمام شرایط مناسب نیست. برای شناخت شرایط منع انجام جراحی لیزیک مونوویژن در مورد شما، بهتر است با دکتر یادگاری مشورت کنید. ایشان شما را به صورت کامل معاینه می‌کنند و راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه می‌دهند. شرایطی که مانع انجام این روش لیزیک می‌شوند عبارتند از: 

  • سلامت کلی چشم: مشکلاتی مانند آب مروارید، گلوکوم، سندرم چشم خشک یا هر بیماری چشم دیگری مانع از انجام جراحی لیزیک می‌شوند. 
  • اندازه مردمک چشم: اگر مردمک چشم شما بزرگ است، پس از جراحی، دچار هاله‌بینی می‌شوید، بنابراین انجام جراحی لیزیک برای شما مناسب نیست. 
  • ضخامت و صافی قرنیه: در صورتی که قرنیه چشم بیش از حد نازک باشد یا سطح آن بافت نامنظمی داشته باشد، انجام جراحی عوارض جدی را برای شما ایجاد می‌کند که حتی می‌تواند منجر به بدترشدن بینایی شود. در این شرایط نیز جراحی برای شما مناسب نیست. 
  • تغییر نمره چشم: در صورتی که نمره چشم شما ثابت نیست و حداقل در یک تا دو سال گذشته دچار تغییر شده، بهتر است جراحی لیزیک مونوویژن انجام ندهید. 
  • بارداری: بارداری با عوارض خاصی همراه است و شیردهی می‌تواند منجر به علائم خشکی چشم و عوارض جراحی شود. خشکی چشم نیز یکی از دلایل منع انجام جراحی لیزیک است.

کلام پایانی

به صورت کلی با رعایت برخی نکات و تشخیص پزشک، افرادی که سن ۴۰ سال و بالاتر دارند می‌توانند جراحی لیزیک چشم انجام دهند. بنابراین لیزیک گزینه مناسبی برای تمام سنین است. اما بهتر است قبل از انجام جراحی با متخصص چشم مشورت کنید. همان‌طور که اشاره کردیم، جراحی لیزیک مونوویژن یک روش دائمی است که نمی‌شود نتیجه آن را به حالت قبل از جراحی برگرداند، بنابراین مشورت با جراح اهمیت بسیار زیادی برای انجام این روش دارد. برای انجام انواع جراحی‌های چشم و مشورت برای انجام این جراحی پیشنهاد می‌کنیم که به دکتر سعید یادگاری متخصص و جراح بیماری‌های چشمی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *