تاری دید در بارداری: هرآنچه باید بدانید!

تاری دید در بارداری

ممکن است شما درباره برخی از عوارض جانبی بارداری شنیده باشید، مانند حالت تهوع در صبح، تورم مچ پا و موارد دیگر. اما برخی از زنان ممکن است مشکلات دیگری را نیز تجربه کنند که کمتر رایج است. از جمله این مشکلات می‌توان به تاری دید هر دو چشم یا یکی از چشم‌ها اشاره کرد. با ما در این مقاله همراه شوید تا با علائم، روش‌های تشخیص و درمان تاری دید در بارداری آشنا شوید.

تاری دید در بارداری چیست؟

این عارضه اغلب پس از سه ماهه نخست بارداری رخ می‌دهد و می‌تواند تا پایان طول دوره ادامه یابد. هورمون‌های بارداری می‌توانند باعث ایجاد تغییراتی در قدرت بینایی شوند، و برخی از زنان حتی ممکن است نیاز به استفاده از عینک نیز داشته باشند. تاری دید در حدود 15 درصد از زنان باردار، در مراحل مختلف اتفاق می‌افتد. تاری دید اغلب ناشی از تغییرات سطح هورمون‌های دخیل در بارداری است. تغییرات غیرمنتظره در بینایی می‌تواند نگران کننده باشد، اما تاری دید به ندرت نشانه مشکل دائمی چشم خواهد بود.  با وجود این مشکل، ممکن است اشیا مثل همیشه واضح به نظر نرسند. چشم برخی از افراد باردار نیز ممکن است قرمز و آسیب‌پذیر شود.

نشانه‌های تاری دید در بارداری

علائمی که یک فرد تجربه می‌کند بسته به دیگر شرایط او ممکن است متغیر باشد. برای مثال احساس تهوع در زمان صبح، استفراغ و سرگیجه نیز ممکن است با علائم تاری دید همراه باشد. بسیاری از افرادی که این عارضه را تجربه می‌کنند، ممکن است موارد زیر را نیز داشته باشند:

  • سردرد یا میگرن
  • دید غیرشفاف یا دوبینی
  • خشکی، خارش یا سوزش چشم
  • عفونت‌های چشمی
  • تجویز لنزهای تماسی یا تعویض عینک طبی
  • این نشانه‌ها ممکن است در اوایل هفته دهم به وجود آیند. همچنین معمولاً بلافاصله پس از تولد از بین می‌روند.

اگر به دلایل دیگری مانند دیابت بارداری، تاری دید دارید باید مراقب سایر مشکلات چشم باشید، از جمله:

  • دوبینی مداوم
  • حساسیت به نور
  • از دست دادن بینایی به طور موقت
  • دیدن هاله
  • مشاهده لکه‌ها یا اجسام کوچک به مدت بیش از دو ساعت

در صورت احساس هر یک از این علائم لازم است سریعاً با پزشک خود مشورت نمایید.

تاری دید در بارداری

دلایل بروز تاری دید در بارداری

زنان باردار به دلایل زیادی ممکن است دچار تاری دید شوند که باید به آن‌ها توجه کافی داشته باشند. تاری دید ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:

فشار چشم

تغییرات هورمونی، افزایش قابل توجه سطح استروژن، می‌تواند سبب تجمع مایع در چشم شود، درست مانند مچ پا. این تجمع مایع می‌تواند شکل چشم شما را تغییر داده و بینایی را مختل نماید.

کاهش تولید اشک

هورمون‌های بارداری اغلب تولید اشک را کاهش می‌دهند که منجر به خشکی و تحریک چشم می‌شود. این موضوع قدرت بینایی فرد باردار را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

سیستم ایمنی ضعیف

در حالی که داشتن سیستم ایمنی ضعیف به تنهایی ممکن است بینایی را تحت تأثیر قرار ندهد، بیماری‌های همراه با آن شرایط را پیچیده می‌نمایند. پاسخ ایمنی مادر به سمت محافظت از کودک هدایت می‌شود، اما این امر می‌تواند او را در برابر بیماری‌ها، از جمله عفونت‌های چشمی آسیب‌پذیرتر کند.

کاهش دید محیطی

پزشکان مطمئن نیستند که چه چیزی باعث می‌شود دید محیطی در دوران بارداری دچار مشکل شود، اما بسیاری به این نتیجه رسیده‌اند که احتمالاً این مورد نیز یکی دیگر از عوارض جانبی تغییرات هورمون بارداری است.

تشخیص تاری دید در بارداری

پزشک متخصص با انجام معاینه فیزیکی و آزمایش‌هایی شدت مشکل بینایی را تعیین می‌نماید. با این حال، باید آزمایش‌های دیگری انجام شوند تا پزشک مطمئن شود که علائم تاری دید به بیماری دیگری مرتبط نیست. آزمایش خون یا ادرار، سونوگرافی جنین یا آزمایش NST برای بررسی شرایط عمومی فرد باردار تجویز می‌شود.

همچنین برای تشخیص دیابت بارداری، نیاز به انجام تست گلوکز است. در طی این آزمایش، یک مایع شیرین می‌نوشید و بعد از یک ساعت آزمایش خون گرفته خواهد شد. اگر سطح قند بیش از 140 باشد، پزشک ممکن است آزمایش تحمل گلوکز خوراکی (OGTT) را تجویز کند که در آن هر دو یا سه ساعت یک بار، خون‌گیری انجام می‌شود. سطح بالای قند خون بعد از این آزمایش‌ها معمولاً نشان دهنده دیابت بارداری است. هریک از این علائم می‌تواند سبب تاری دید شوند.

تشخیص تاری دید در بارداری

راه‌های درمان تاری دید

در اکثر اوقات پس از زایمان، سلامت چشمان فرد باردار به حالت عادی باز می‌گردد. درمان تاری دید معمولاً به معنای یافتن راه‌هایی برای تسهیل شرایط است تا فرد باردار عوارض کمتری را تحمل کند.  اگر مشکل به وجود آمده ناشی از خشکی چشم باشد، از قطره‌های روان کننده برای تحریک تولید اشک استفاده می‌شود. در دوران بارداری نیاز است به طور مداوم به چشمان خود استراحت دهید تا از وخیم شدن سلامت بینایی جلوگیری نمایید. همچنین در صورت داشتن چشم‌های حساس، می‌توانید از عینک آفتابی استفاده کنید. بسیاری از افراد برای عینک یا لنزهای تماسی خود نسخه جدیدی دریافت می‌کنند، اما در صورت امکان باید از انجام این کار خودداری کرد. از آنجایی که بینایی شما پس از بارداری تغییر می‌کند، دیگر نیازی به نسخه‌ای که در دوران بارداری دریافت کرده‌اید نخواهید داشت.

پیشگیری از تاری دید در بارداری

به این دلیل که این عارضه به دلیل تغییرات هورمونی رخ می‌دهد، پیشگیری از آن امری دشوار است. با این حال، راه‌های دیگری جهت کاهش و تسکین فشار چشم وجود دارند:

  • اجتناب از لنزهای تماسی: این امر به کاهش سوزش چشم کمک می‌کند، به خصوص اگر تاری دید به دلیل خشکی باشد. تا زمانی که بینایی شما به حالت عادی بازگردد، از عینک استفاده نمایید.
  • تمرینات چشم: حتی اگر مشکل چشمی به وجود آمده موقتی باشد، این تمرینات ماهیچه‌های چشم را تقویت کرده و به تمرکز چشم کمک می‌نماید.
  • استراحت: داشتن استراحت باکیفیت بسیاری از شرایط از جمله تاری چشم را بهبود می‌بخشد. سعی کنید به اندازه کافی بخوابید و در طول روز استراحت نمایید.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه نمایید؟

دیابت بارداری و فشار خون بالا با تاری دید در دوران بارداری مرتبط هستند. فشار خون بالا می‌تواند به رگ‌های خونی چشم آسیب برساند. همچنین می‌تواند باعث رتینوپاتی شود، نوعی آسیب به شبکیه چشم که سبب خونریزی داخلی چشم می‌شود. در صورت ابتلا به هریک از این بیماری‌ها و یا تغییر در قدرت بینایی خود لازم است با پزشک مشورت نمایید.

کلام آخر

تاری دید در بارداری یکی از عوارض رایج این دوران است که باید با علائم آن آشنا باشید. اگرچه چشمان شما در عرض حدود شش هفته پس از زایمان به حالت عادی باز می‌گردد، در صورت مشاهده نشانه‌های نگران کننده باید با پزشک خود صحبت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *