هرپس زوستر چشمی چیست؟ عامل هرپس زوستر چشمی همان ویروس عامل آبله مرغان و زونا است. زمانی که ویروس چشم و پوست اطراف چشم را درگیر می کند این بیماری ایجاد می شود. این ویروس با عامل بیماری هرپس سیمپلکس (تب خال) متفاوت است.
علایم هرپس زوستر چشمی چیست؟
این بیماری باعث ایجاد راش (قرمزی و جوش پوستی) و تاول های کوچک روی پوست پیشانی و اطراف چشم در یک طرف صورت می شود. بعضی اوقات قبل از ظهور این علایم، درد در همان منطقه صورت احساس می شود. عفونت چشم باعث درد و تورم پلک و قرمزی می شود.
چه افرادی و چرا دچار هرپس زوستر چشمی می شوند؟ آیا می توان از بروز آن جلوگیری کرد؟
هیچ راهی برای پیشگیری از بروز هرپس زوستر چشمی وجود ندارد. این بیماری در کودکان شایع نیست و در سنین بالاتر از کودکی روی می دهد. بروز این بیماری در زنان و مردان یکسان است. افرادی دچار هرپس زوستر چشمی می شوند که قبلا مبتلاً به آبله مرغان شده اند.
پزشک چگونه تشخیص می دهد که فردی مبتلا به هرپس زوستر چشمی شده است؟
اگر دچار هرپس زوستر چشمی شوید، راش هایی (قرمزی و جوش) شبیه آبله مرغان روی یک نیمه صورت یا پیشانی ایجاد می شود. گاهی اوقات علایم عفونت های هرپس سیمپلکس (تب خال) شبیه هرپس زوستر چشمی می شود. اما، الگوی راش های این دو بیماری با هم متفاوت است و پزشک می تواند این دو را از هم تشخیص دهد.
احتمال ایجاد مشکل چشمی چقدر است؟
در حدود 10 درصد از بیماران، خود چشم نیز درگیر می شود. پزشک بیمار را از لحاظ مشکلات چشمی معاینه می کند و در صورت نیاز بیمار را به چشم پزشک ارجاع می دهد.
هرپس زوستر چشمی چگونه درمان می شود؟
در صورتی که احتمال می دهید که دچار این بیماری شده اید، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. درمان اولیه با داروهای ضد ویروس (به شکل قرص یا قطره چشمی) درد و مدت بیماری را کاهش می دهد. پزشک برای درمان بهتر و سریع تر توصیه هایی به شما می کند، اما استراحت مهم ترین نقش را در بهبودی دارد. کمپرس سرد درد و راش ها را کمتر می کند. داروهای ضد درد مثل آسپرین و استامینوفن نیز کمک کننده هستند.
بیماری چه مدت طول می کشد؟
درد ناشی از هرپس زوستر چشمی، پس از بهبود راش ها از بین می رود. اگر این بیماری همراه با مشکلات پیچیده تر نباشد، پس از چند هفته بیماری فروکش می کند. ولی در افراد مسن تر و مریض (بیماران دچار سرطان یا ایدز) مدت زمان بیشتری طول می کشد.
آیا بیماری هرپس زوستر چشمی واگیردار است؟
در صورتی که مبتلا به هرپس زوستر چشمی هستید، ویروس آبله مرغان از شما به دیگر افراد منتقل می شود. بنابراین از نزدیک شدن به افرادی که به آبله مرغان مبتلا نشده اند (خصوصاً خانم های باردار) و بیماران با مریضی هایی شدید (مثل سرطان و ایدز) خودداری نمایید. اگر در مکان زندگی شما کودکانی حضور دارند که به آبله مرغان مبتلا نشده اند به پزشک اطلاع دهید، ممکن است نیاز باشد آن کودکان واکسینه شوند.
- آب مروارید
- کراتوکونوس یا قوز قرنیه
- عیوب انکساری چشم
- هایفما
- افتادگی پلک یا پتوز
- مگس پران و جرقه
- تنبلی چشم
- رتینوپاتی دیابتی
- بلفاریت یا التهاب لبه پلک
- پیر چشمی
- گل مژه
- شالازیون
- جداشدگی شبکیه
- کوفتگی یا پارگی چشم
- خراشیدگی یا زخم قرنیه
- انتروپیون
- اکتروپیون
- ورم ملتحمه آلرژیک
- هرپس زوستر چشمی
- خراش قرنیه
- آب سیاه یا گلوکوم
- بوتاکس اطراف چشم و صورت
- آب مروارید
- جراحی پلک یا بلفاروپلاستی
- لیزیک و لازک
- شالازیون
- افتادگی پلک
- مجرای اشکی
- تومور اربیت
- گلوکوم یا آب سیاه
- پی آر کی
- انحراف چشم